Social media

Polityka cookies

Polityka prywatności

I. Postanowienia ogólne Polityka prywatności określa, jak zbierane, przetwarzane i przechowywane są dane osobowe Użytkowników niezbędne do świadczenia usług drogą elektroniczną za pośrednictwem serwisu internetowego FaktyKielce24.pl Serwis zbiera wyłącznie dane osobowe niezbędne do świadczenia i rozwoju usług w nim oferowanych. Dane osobowe zbierane za pośrednictwem Serwisu są przetwarzane zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, dalej RODO) oraz ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 10 maja 2018 r. II. Administrator danych Administratorem danych osobowych zbieranych poprzez Serwis jest FaktyKielce24.pl, redakcja@faktykielce24.pl (dalej: Administrator). III. Cel zbierania danych osobowych Dane osobowe wykorzystywane są w celu: o rejestracji konta i weryfikacji tożsamości Użytkownika, o umożliwienia logowania do Serwisu, o realizacji umowy dotyczącej usług i e-usług, o komunikacji z Użytkownikiem (formularz kontaktowy itp.) o wysyłki newslettera (po wyrażeniu zgody Użytkownika na jego otrzymywanie), o prowadzenia systemu komentarzy, o świadczenia usług społecznościowych, o promocji oferty Administratora, o marketingu, remarketingu, afiliacji, o personalizacji Serwisu dla Użytkowników, o działań analitycznych i statystycznych, o windykacji należności, o ustalenia i dochodzenia roszczeń albo obrony przed nimi. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do zawarcia umowy albo skorzystania z innych funkcjonalności Serwisu. IV. Rodzaj przetwarzanych danych osobowych Administrator może przetwarzać dane osobowe Użytkownika: imię i nazwisko, data urodzenia, adres zamieszkania, adres e-mail, numer telefonu, NIP. V. Okres przetwarzania danych osobowych Dane osobowe Użytkowników będą przetwarzane przez okres: • gdy podstawą przetwarzania danych jest wykonanie umowy – do momentu przedawnienia roszczeń po jej wykonaniu, • gdy podstawą przetwarzania danych jest zgoda – do momentu jej odwołania, a po odwołaniu zgody do przedawnienia roszczeń. W obu przypadkach termin przedawnienia wynosi 6 lat, a dla roszczeń o świadczenia okresowe i roszczeń dotyczących prowadzenia działalności gospodarczej – 3 lata (jeśli przepis szczególny nie stanowi inaczej). VI. Udostępnianie danych osobowych Dane osobowe Użytkowników mogą być przekazywane: podmiotom powiązanym z Administratorem, jego podwykonawcom, podmiotom współpracującym z Administratorem np. firmom obsługującym e-płatności, firmom świadczącym usługi kurierskie/pocztowe, kancelariom prawnym. Dane osobowe Użytkowników nie będą/będą przekazywane poza teren Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG). VII. Prawa Użytkowników Użytkownik Serwisu ma prawo do: dostępu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, cofnięcia zgody w każdej chwili (co nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego w oparciu o zgodę przed jej cofnięciem). Zgłoszenie o wystąpieniu przez Użytkownika z uprawnieniem wynikającym z wymienionych praw należy przesłać na adres [adres e-mail]. Administrator spełnia lub odmawia spełnienia żądania niezwłocznie – maksymalnie w ciągu miesiąca od jego otrzymania. Użytkownik ma prawo złożyć skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeśli uzna, że przetwarzanie narusza jego prawa i wolności (RODO). VIII. Pliki cookies Serwis zbiera informacje za pomocą plików cookies – sesyjnych, stałych i podmiotów zewnętrznych. Zbieranie plików cookies wspiera poprawne świadczenie usług w Serwisie i służy celom statystycznym. Użytkownik może określić zakres dostępu plików cookies do swojego urządzenia w ustawieniach przeglądarki. IX. Zautomatyzowane podejmowanie decyzji i profilowanie Dane Użytkowników nie mogą być przetwarzane w zautomatyzowany sposób tak, że na skutek tego mogłyby zapaść wobec nich jakiekolwiek decyzje. Dane Użytkowników mogą być profilowane celem dostosowania treści i personalizacji oferty po wyrażeniu przez nich zgody. X. Postanowienia końcowe Administrator ma prawo do wprowadzenia zmian w Polityce prywatności, przy czym prawa Użytkowników nie zostaną ograniczone. Informacja o wprowadzonych zmianach pojawi się w formie komunikatu dostępnego w Serwisie. W sprawach nieuregulowanych w niniejszej Polityce prywatności obowiązują przepisy RODO i przepisy prawa polskiego.

Polityka cookies

Serwis FaktyKielce24.pl nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Pliki cookies wykorzystywane są w celu: a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb; b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości; W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies: a) „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu; b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu; c) „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu; d) „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.; e) „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

Najnowsze informacje

Artykuł sponsorowany3 dni temu

Jak wykończyć ścianę nad blatem? Funkcjonalna i pięknie ozdobiona strefa gotowania

Strefa gotowania to ważne miejsce w każdej kuchni, a więc warto je odpowiednio zaakcentować. Ścianę nad blatem można wyróżnić na wiele sposobów, jednak trzeba pamiętać nie tylko o estetyce, ale też...

Artykuł sponsorowany2 tygodnie temu

Spędź Dwa Dni w Bieszczadach. Poznaj Rejony Dukli

Planując weekendowy wypad, warto zwrócić uwagę na malownicze Bieszczady, a zwłaszcza na rejon Dukla. Ta część Polski kryje w sobie nie tylko niesamowite krajobrazy, ale również bogatą historię...

Policja2 tygodnie temu

Zniszczone elewacje w centrum Kielc. Młodzi wandale wyrządzili straty na 25 tys. złotych! [zdjęcia]

Na 25 tysięcy złotych oszacowano straty wyrządzone w weekend przez dwóch nastolatków. Wandale w centrum Kielc zniszczyli elewację sześciu budynków oraz jedno auto.

Na sygnale2 tygodnie temu

Prawie 80 lat mieszkali na bombie lotniczej. Znaleźli ją podczas remontu podłogi [zdjęcia]

Radziecką bombę lotniczą znaleziono podczas remontu domu jednorodzinnego w Suchedniowie. Ważące około 50 kilogramów niebezpieczne znalezisko przez prawie 80 lat leżało pod podłogą...

Artykuł sponsorowany2 tygodnie temu

Miód gryczany: Cudowny eliksir prosto z natury

Miód gryczany, ten wyjątkowy produkt pszczelarstwa, jest nie tylko wyrazisty w smaku, ale też niezwykle wartościowy dla naszego zdrowia. Jego ciemny kolor i intensywny, nieco...

Artykuł sponsorowany2 tygodnie temu

Top 5 akcesoriów marki Forcell, które ułatwią Ci życie

W dzisiejszym świecie technologia jest nieodłącznym elementem naszego codziennego życia. Gadżety i akcesoria mobilne stały się tak samo ważne jak klucze czy portfel, gdy wychodzimy...

Artykuł sponsorowany2 tygodnie temu

Beton Heidleberg Materials na miarę XXI wieku. Wyzwania i możliwości branży budowlanej

W dzisiejszych czasach, kiedy świat stoi przed niezliczonymi wyzwaniami ekologicznymi, gospodarczymi i technologicznymi, branża budowlana znajduje się w centrum uwagi jako kluczowy sektor zdolny...

Artykuł sponsorowany2 tygodnie temu

Gry dla dziewczynki

Kategoria gier dla dziewczynki na stronie Gralandia.pl to prawdziwy skarb dla małych entuzjastek wirtualnej rozrywki. Znajdują się tam różnorodne gry, które nie tylko zapewniają...

Wiadomości z Kielc2 tygodnie temu

Tak zmienia się skwer między Plantami a ul. Paderewskiego w Kielcach [ZDJĘCIA]

W centrum Kielc postępują prace przy tzw. zielonej rewitalizacji. Prowadzone w czterech lokalizacjach: na Rynku, przy ulicy Bodzentyńskiej, pomiędzy jezdniami Al. IX Wieków Kielc...

Fakty z Chęcin2 tygodnie temu

Chęcińska synagoga odnowiona. Będzie tam Centrum Pamięci Kultury Żydowskiej

Dobiegły końca prace związane z odrestaurowaniem budynku XVII-wiecznej synagogi w Chęcinach. Już niebawem zostanie otwarte tam Centrum Pamięci Kultury Żydowskiej.

Drogi i komunikacja2 tygodnie temu

W powiecie kieleckim przybywa aut zabytkowych. Najstarsze sprzed II wojny światowej

Blisko 300 pojazdów zabytkowych jest obecnie zarejestrowanych w Starostwie Powiatowym w Kielcach. To przede wszystkim auta i motocykle. Najstarsze pochodzą sprzed II wojny światowej.

Turystyka2 tygodnie temu

Niezwykłe odkrycia archeologów w Jaskini Raj. Znaleziono tam m.in. poroża reniferów

Cenne odkrycia archeologów podczas prac w słynnej Jaskini Raj koło Kielc. Trafili oni na kości lwa jaskiniowego, mamuta oraz poroża reniferów. Znalezisko będzie...

Fakty z Masłowa2 tygodnie temu

Ta piekarnia słynie w całej okolicy. Przyjeżdżają do niej z Kielc i okolicznych miejscowości

Wypiekany według dawnej rodzinnej receptury, na zakwasie, bez chemicznych dodatków i polepszaczy. Taki jest chleb wypiekany w Mąchocicach Kapitulnych koło Kielc.

Wiadomości z Kielc2 tygodnie temu

Jak wzmocnić odporność? Podpowiada Mateusz Dróżdż z Powiatowego Centrum Usług Medycznych w Kielcach

Zima to okres, w którym nasza odporność jest szczególnie wystawiona na atak drobnoustrojów. O tym jak zadbać o naszą odporność mówi Mateusz Dróżdż lekarz z Powiatowego Centrum...

Policja2 tygodnie temu

Kielce: Groźny wypadek na tymczasowym rondzie na ul. Warszawskiej

Do groźnego wypadku doszło w sobotnie popołudnia na tymczasowym rondzie u zbiegu ulic Warszawskiej, Orkana i bp. Jaworskiego w Kielcach. W wyniku zderzenia dwóch osobówek do szpitala trafiły...

Wiadomości z Kielc2 tygodnie temu

Parking kieleckiego Starostwa przykryją panele fotowoltaiczne

Na parkingu przy budynku Starostwa Powiatowego w Kielcach staną wiaty fotowoltaiczne. Pozyskana w ten sposób energia ma wykorzystana na własne potrzeby urzędu.

Wiadomości z regionu2 tygodnie temu

Budowlany boom w podkieleckich gminach. Gdzie powstaje najwięcej domów? [WYKRES]

Morawica, Daleszyce, Górno – w tych gminach w 2023 roku wydano najwięcej pozwoleń na budowę nowych budynków mieszkalnych. W sumie w całym ubiegłym roku Starostwo...

Wiadomości z regionu2 tygodnie temu

Chcesz mieć charta? Najpierw zezwolenie

Hodowanie lub utrzymywanie chartów rasowych lub ich mieszańców wymaga odpowiedniego zezwolenia starosty. Wniosek o jego wydanie składa się w Wydziale Rolnictwa, Leśnictwa...

Fakty z Chęcin2 tygodnie temu

Zamek w Chęcinach wciąż w turystycznej czołówce. Mamy dane za 2023 rok

Wciąż nie brakuje chętnych do zwiedzania jednej z największych atrakcji turystycznych w regionie świętokrzyskim. W ubiegłym roku chęcińską warownię odwiedziło aż 225 tysięcy turystów.

Artykuł sponsorowany2 tygodnie temu

GoPOS – najlepszy system dla rozwijąjącej się firmy!

Chcesz dowiedzieć się, dlaczego oprogramowanie GoPOS jest najlepszym wyborem dla przedsiębiorcy myślącego przyszłościowo?

Wiadomości z Kielc2 tygodnie temu

Społem szykuje się na Wielkanoc. To czas wzmożonej produkcji Majonezu Kieleckiego

WSP Społem przygotowuje się do okresu intensywnej produkcji majonezu. W kieleckich zakładach już niebawem zostaną zatrudnieni dodatkowi pracownicy sezonowi, zwiększy się też...

Dzieje się2 tygodnie temu

W Kielcach rozpoczął się Jarmark Walentynkowy. Atrakcje będą też w weekend

W centrum Kielc rozpoczął się Jarmark Walentynkowy. Na ulicy Sienkiewicza, między Placem Artystów a mostkiem na Silnicy, zaparkowały food trucki. Są też stoiska handlowe z rękodziełem, produktami...

Drogi i komunikacja2 tygodnie temu

FLIX-BUS szykuje nowe połączenia z kieleckiego dworca. Plany ma też ZTM

Przewoźnik FLIX BUS planuje uruchomienie nowych linii z dworca autobusowego w Kielcach. Będą to połączenia: Przemyśl – Haga (przez Kielce), Kraków – Augustów (przez Kielce),...

Wiadomości z Kielc2 tygodnie temu

Rossmann przedstawił swoją nową misję: „Pomagamy innym kochać siebie na co dzień” [WIDEO]

„Każdego dnia, kiedy patrzysz w lustro dostrzegasz wszystko – blizny z dzieciństwa, drobne zmarszczki od wzruszeń i te od szczęśliwych momentów. Warto traktować swoje ciało w czuły...

Wiadomości z Kielc2 tygodnie temu

Położna ze Świętokrzyskiego Centrum Matki i Noworodka nagrodzona

Monika Gołuchowska, położna ze Świętokrzyskiego Centrum Matki i Noworodka w Kielcach, została najlepszą położną w województwie świętokrzyskim w 10. edycji ogólnopolskiego konkursu ”Położna na medal”. Zajęła...

Reklama

Z kraju i ze świata

Z kraju i ze świata2 tygodnie temu

Protestujący rolnicy nie przepuścili karetki jadącej do chorego! [wideo]

Wtorek upłynął w Polsce pod znakiem rolniczych protestów. W całym kraju odbyło kilkadziesiąt blokad. Manifestujący sprzeciwiali się w ten sposób napływowi produktów rolnych z Ukrainy...

Z kraju i ze świata2 tygodnie temu

Będzie obowiązek chipowania psów i kotów? Unia proponuje, trwają konsultacje

Komisja Europejska zdecydowała o nowelizacji unijnych przepisów w sprawie dobrostanu zwierząt. Nowe rozwiązania dotyczą m.in. obowiązku czipowania czworonogów, powstawania baz danych na ich temat...

Z kraju i ze świata2 tygodnie temu

Rośnie liczba skazanych za przestępstwa wobec zwierząt. Eksperci: Kary są zbyt łagodne

Rośnie liczba skazanych za przestępstwa wobec zwierząt. Raport organizacji Otwarte Klatki wskazuje jednak, że niemal połowa podobnych spraw kończy się umorzeniem postępowania....

Lifestyle2 tygodnie temu

Randka na siłowni? „82 procent Polek by ją doceniło” – wynika z badań

Aż 8 na 10 Polek uważa, że wspólny trening na siłowni lub w klubie fitness jest dobrym pomysłem na walentynkową randkę – wynika ze specjalnej edycji badania...

Z kraju i ze świata2 tygodnie temu

Duży wzrost liczby turystów w Małopolsce

Małopolska zanotowała w ostatnie wakacje imponujące wzrosty ruchu turystycznego. Po dwóch problematycznych latach to dla regionu i branży turystycznej dobra wiadomość. Władze województwa podkreślają,...

Przeczytaj też

Artykuł sponsorowany3 tygodnie temu

Jakie krzesła ogrodowe będą najlepsze do Twojego ogrodu?

Chcesz stworzyć ogród marzeń? Zastanawiasz się, jak przekształcić przydomową przestrzeń w funkcjonalne miejsce, które zachwyci estetyką i zapewni komfort wypoczynku wszystkim domownikom?...

Lifestyle3 tygodnie temu

Ile kosztuje pozyskanie 1000 followersów na TikToku?

Jeśli zastanawiasz się ile kosztuje zdobycie 1000 followersów na tej platformie i czy warto inwestować w reklamy lub kupować obserwacje, to dobrze trafiłeś. W tym artykule przeanalizujemy...

Wiadomości z Kielc3 tygodnie temu

Pilne! Duża awaria magistrali wodociągowej w Kielcach [aktualizacja]

Do poważnej awarii magistrali wodociągowej zasilającej Kielce z ujęcia w Białogonie doszło w środę wieczorem. Wodociągi Kieleckie potwierdzają, że gwałtownie zaczęło spadać ciśnienie wody w budynkach w południowej...

Artykuł sponsorowany4 tygodnie temu

Świadectwo charakterystyki energetycznej

Świadectwo energetyczne to nieodzowny dokument w procesie sprzedaży lub wynajmu nieruchomości. Właściciele nieruchomości muszą go posiadać w celu określenia zużycia energii i efektywności energetycznej. W dokumencie...

Na sygnale4 tygodnie temu

Świętokrzyskie: Strażacy zatrzymani przez Policję. Podpalali domy, by potem je gasić

Strażacy ochotnicy z Gowarczowa koło Końskich zostali zatrzymani przez Policję. Ratownicy stoją za seryjnymi podpaleniami budynków. Z ustaleń kryminalnych wynika, że najpierw wzniecali ogień, następnie...

Podróże4 tygodnie temu

Gmina Świdnica: Na kajaki do Burkatowa, a na biwak do Bystrzycy Dolnej

Już niebawem turyści odwiedzający Burkatów będą mogli skorzystać z możliwości wypożyczenia kajaków, a do Bystrzycy Dolnej zawitają do stanicy rowerowej i na pole biwakowe. Prace przy...

Drogi i komunikacja4 tygodnie temu

Ruszą drogowe inwestycje na trzech osiedlach. Będą utrudnienia

Wiosną rozpoczną się kolejne drogowe inwestycje na terenie Kielc. Miejski Zarząd Dróg podpisał umowy z wykonawcami trzech zadań: – przebudowy ulicy Klonowej, –...

Wiadomości z Kielc4 tygodnie temu

Lubicie Przysmak Świętokrzyski? Poznajcie historię przekąski schyłku PRL, symbolu przetrwania kieleckiej fabryki

Początki tego znanego produktu mogą zadziwić, bowiem w pewnym sensie otworzyły one nowy rozdział w historii 100-letniego zakładu WSP Społem. Snack –...