Social media

Polityka cookies

Polityka prywatności

I. Postanowienia ogólne Polityka prywatności określa, jak zbierane, przetwarzane i przechowywane są dane osobowe Użytkowników niezbędne do świadczenia usług drogą elektroniczną za pośrednictwem serwisu internetowego FaktyKielce24.pl Serwis zbiera wyłącznie dane osobowe niezbędne do świadczenia i rozwoju usług w nim oferowanych. Dane osobowe zbierane za pośrednictwem Serwisu są przetwarzane zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, dalej RODO) oraz ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 10 maja 2018 r. II. Administrator danych Administratorem danych osobowych zbieranych poprzez Serwis jest FaktyKielce24.pl, redakcja@faktykielce24.pl (dalej: Administrator). III. Cel zbierania danych osobowych Dane osobowe wykorzystywane są w celu: o rejestracji konta i weryfikacji tożsamości Użytkownika, o umożliwienia logowania do Serwisu, o realizacji umowy dotyczącej usług i e-usług, o komunikacji z Użytkownikiem (formularz kontaktowy itp.) o wysyłki newslettera (po wyrażeniu zgody Użytkownika na jego otrzymywanie), o prowadzenia systemu komentarzy, o świadczenia usług społecznościowych, o promocji oferty Administratora, o marketingu, remarketingu, afiliacji, o personalizacji Serwisu dla Użytkowników, o działań analitycznych i statystycznych, o windykacji należności, o ustalenia i dochodzenia roszczeń albo obrony przed nimi. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do zawarcia umowy albo skorzystania z innych funkcjonalności Serwisu. IV. Rodzaj przetwarzanych danych osobowych Administrator może przetwarzać dane osobowe Użytkownika: imię i nazwisko, data urodzenia, adres zamieszkania, adres e-mail, numer telefonu, NIP. V. Okres przetwarzania danych osobowych Dane osobowe Użytkowników będą przetwarzane przez okres: • gdy podstawą przetwarzania danych jest wykonanie umowy – do momentu przedawnienia roszczeń po jej wykonaniu, • gdy podstawą przetwarzania danych jest zgoda – do momentu jej odwołania, a po odwołaniu zgody do przedawnienia roszczeń. W obu przypadkach termin przedawnienia wynosi 6 lat, a dla roszczeń o świadczenia okresowe i roszczeń dotyczących prowadzenia działalności gospodarczej – 3 lata (jeśli przepis szczególny nie stanowi inaczej). VI. Udostępnianie danych osobowych Dane osobowe Użytkowników mogą być przekazywane: podmiotom powiązanym z Administratorem, jego podwykonawcom, podmiotom współpracującym z Administratorem np. firmom obsługującym e-płatności, firmom świadczącym usługi kurierskie/pocztowe, kancelariom prawnym. Dane osobowe Użytkowników nie będą/będą przekazywane poza teren Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG). VII. Prawa Użytkowników Użytkownik Serwisu ma prawo do: dostępu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, cofnięcia zgody w każdej chwili (co nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego w oparciu o zgodę przed jej cofnięciem). Zgłoszenie o wystąpieniu przez Użytkownika z uprawnieniem wynikającym z wymienionych praw należy przesłać na adres [adres e-mail]. Administrator spełnia lub odmawia spełnienia żądania niezwłocznie – maksymalnie w ciągu miesiąca od jego otrzymania. Użytkownik ma prawo złożyć skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeśli uzna, że przetwarzanie narusza jego prawa i wolności (RODO). VIII. Pliki cookies Serwis zbiera informacje za pomocą plików cookies – sesyjnych, stałych i podmiotów zewnętrznych. Zbieranie plików cookies wspiera poprawne świadczenie usług w Serwisie i służy celom statystycznym. Użytkownik może określić zakres dostępu plików cookies do swojego urządzenia w ustawieniach przeglądarki. IX. Zautomatyzowane podejmowanie decyzji i profilowanie Dane Użytkowników nie mogą być przetwarzane w zautomatyzowany sposób tak, że na skutek tego mogłyby zapaść wobec nich jakiekolwiek decyzje. Dane Użytkowników mogą być profilowane celem dostosowania treści i personalizacji oferty po wyrażeniu przez nich zgody. X. Postanowienia końcowe Administrator ma prawo do wprowadzenia zmian w Polityce prywatności, przy czym prawa Użytkowników nie zostaną ograniczone. Informacja o wprowadzonych zmianach pojawi się w formie komunikatu dostępnego w Serwisie. W sprawach nieuregulowanych w niniejszej Polityce prywatności obowiązują przepisy RODO i przepisy prawa polskiego.

Polityka cookies

Serwis FaktyKielce24.pl nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Pliki cookies wykorzystywane są w celu: a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb; b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości; W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies: a) „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu; b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu; c) „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu; d) „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.; e) „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

Najnowsze informacje

Artykuł sponsorowany6 dni temu

Payroll w praktyce: Kluczowe aspekty zarządzania wynagrodzeniami w nowoczesnych firmach

Zarządzanie wynagrodzeniami to skomplikowany proces, który wymaga precyzyjności i zrozumienia wielu aspektów prawnych. Czy wiesz, jak skutecznie zarządzać payrollem w swojej firmie? Jakie są najważniejsze elementy,...

Artykuł sponsorowany2 tygodnie temu

Noclegi Kielce – co wybrać?

Kielce to malownicze miasto w Górach Świętokrzyskich, oferujące duży wybór miejsc noclegowych, dostosowanych do różnorodnych potrzeb turystów. Na co zwrócić uwagę, wybierając nocleg lub organizując...

Lifestyle4 tygodnie temu

Rossmann Run: rekordowy bieg w Łodzi i jeden z największych biegów z aplikacją na świecie!

Mamy rekord! W 21. Biegu Ulicą Piotrkowską Rossmann Run w Łodzi na 10 km wzięło udział aż 5.600 zawodników, a z aplikacją Rossmann PL pobiegło ponad188...

Wiadomości z Kielc4 tygodnie temu

Kultowy bar z pyzami na kieleckich Plantach. Poznajcie 90-letniego Wiesława Szewczyka, właściciela lokalu [WIDEO]

Już od 55 lat przy kieleckich Plantach działa kultowy bar z pyzami. Od 1968 roku jego właścicielem jest nieustannie Wiesław Szewczyk. 90-latek był...

Wiadomości z Kielc4 tygodnie temu

Położna ze Świętokrzyskiego Centrum Matki i Noworodka nagrodzona

Monika Gołuchowska, położna ze Świętokrzyskiego Centrum Matki i Noworodka w Kielcach, została najlepszą położną w województwie świętokrzyskim w 10. edycji ogólnopolskiego konkursu ”Położna na medal”. Zajęła...

Wiadomości z Kielc4 tygodnie temu

Kielce: Lekarze pokazali jakie przedmioty wyciągnęli z przewodów pokarmowych dzieci

Lekarze ze Świętokrzyskiego Centrum Pediatrii w Kielcach pokazali na zdjęciu jakie przedmioty wyciągnęli w ostatnim czasie z przewodów pokarmowych dzieci. Beata Gładysiewicz, kierująca pododdziałem gastroenterologicznym...

Artykuł sponsorowany1 miesiąc temu

Jak przygotować paczkę do więzienia?

Zamówienie na paczkę to jedne z najczęstszych próśb osadzonych w zakładach karnych. Odwiedzając zakład karny, areszt śledczy lub oddział zewnętrzny dla osadzonych, zapoznaj się wcześniej...

Artykuł sponsorowany1 miesiąc temu

Przegląd damskich smartwatchy Huawei

Mówi się o tym, że smartwatche zastąpiły w ostatnich latach klasyczne zegarki. Choć na początku nie było to takie oczywiste, dziś już wiadomo, że inteligentne urządzenia pod wieloma...

Artykuł sponsorowany1 miesiąc temu

Badanie wariografem w Kielcach: Procedura i kluczowe etapy

Wykrywacz kłamstw, znany również jako wariograf, to istotne narzędzie wykorzystywane w wielu dziedzinach, od wymiaru sprawiedliwości po prywatne dochodzenia. W Kielcach, podobnie jak w innych miejscach,...

Artykuł sponsorowany1 miesiąc temu

Usługi hydrauliczne – kompleksowe rozwiązania dla Twojego domu

Kompleksowe usługi hydrauliczne stanowią podstawę wielu projektów remontowych i budowlanych. Profesjonalni hydraulicy oferują szeroki zakres usług, od napraw drobnych usterek po kompleksowe modernizacje...

Artykuł sponsorowany1 miesiąc temu

Jakie systemy alarmowe i zabezpieczenia przed kradzieżą warto wdrożyć?

Czy zastanawiałeś się kiedyś, jak skutecznie zabezpieczyć swój dom przed nieproszonymi gośćmi? Czy wiesz, jakie nowoczesne technologie mogą Ci w tym pomóc? W dzisiejszych czasach, kiedy...

Wiadomości z regionu1 miesiąc temu

Wielki powrót Pikników z Czyściochami

Pikniki z Czyściochami zapraszają małych odkrywców do niezwykłej przygody, pełnej kreatywnej zabawy, uśmiechu i radości. To wyjątkowa okazja, by wspólnie z bohaterami Czyściochowa odkrywać strefy tematyczne,...

Artykuł sponsorowany1 miesiąc temu

Kreatywne gadżety reklamowe

Omawiając skuteczne i jednocześnie kreatywne gadżety reklamowe, które zwiększą rozpoznawalność Twojej marki, worki na sznurkach i bidony reklamowe trzeba uwzględnić jako doskonałe rozwiązania. Sprawdź...

Artykuł sponsorowany2 miesiące temu

Dlaczego warto inwestować w wysokiej jakości usługi spawalnicze?

Precyzja w spawaniu jest kluczowa nie tylko ze względów estetycznych, ale przede wszystkim ze względu na bezpieczeństwo i trwałość konstrukcji. Wybór odpowiedniego specjalisty, który potrafi zapewnić najwyższą jakość wykonania,...

Wiadomości z Kielc2 miesiące temu

Szpital wojewódzki zaprasza na bezpłatne badania dla ciężarnych

Na nieodpłatne badania i konsultacje zaprasza 11 maja kobiety ciężarne zespół Kliniki Położnictwa i Ginekologii Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Kielcach oraz fizjoterapeuci. Biała Sobota odbędzie...

Wiadomości z regionu2 miesiące temu

W Nadleśnictwie Pińczów utworzono nowe strefy ochrony bociana czarnego

W Nadleśnictwie Pińczów zostały ustanowione dwie nowe strefy ochrony ostoi bociana czarnego. – Świadczy to o dogodnym środowisku dla bytowania tego gatunku na tym...

Wiadomości z regionu2 miesiące temu

Świętokrzyskie: Niecodzienny spacerowicz i akcja służb

Niecodzienną interwencję podjęli buscy policjanci. Do stanowiska kierowania miejscowej Komendy Powiatowej Policji wpłynęło zgłoszenie, że jedną z głównych ulic uzdrowiska spaceruje bóbr. Mundurowi...

Artykuł sponsorowany2 miesiące temu

Tworzenie aplikacji na Androida: Jak zacząć?

Rozpoczęcie tworzenia aplikacji na Androida może wydawać się zniechęcającym zadaniem, zwłaszcza dla początkujących programistów. Jednak dzięki bogatemu ekosystemowi narzędzi, obszernym zasobom...

Dzieje się2 miesiące temu

Majówka w Tokarni: W sobotę i niedzielę Świętokrzyski Festiwal Smaków

W sobotę i niedzielę (4 i 5 maja) na terenie Parku Etnograficznego w Tokarni odbędzie się Świętokrzyski Festiwal Smaków.

Wiadomości z regionu2 miesiące temu

Rossmann: Weekend z darmową dostawą na produkty pielęgnacyjne

Okazjom nie ma końca! W weekend 27-28 kwietnia odbędzie się akcja darmowych dostaw na produkty pielęgnacyjne zakupione w drogerii internetowej www.rossmann.pl oraz poprzez aplikację Rossmann PL.

Artykuł sponsorowany2 miesiące temu

Czy sriracha pasuje do burgera? Pomysły na nietypowe sosy!

Sos to jeden z najważniejszych składników w burgerze. Trudno byłoby wyobrazić sobie taką kanapkę bez łączącego wszystkie elementy, intensywnego w smaku sosu. Czy jednak tradycyjny sos...

Wiadomości z regionu2 miesiące temu

Pobiegnij w Rossmann Run z aplikacją i zdobądź atrakcyjny rabat na zakupy

W tym roku po raz pierwszy każdy, będąc w dowolnym miejscu w Polsce, będzie mógł pobiec w Biegu Ulicą Piotrkowską Rossmann Run. Wystarczy zgłosić się...

Wiadomości z Kielc2 miesiące temu

Lubicie Przysmak Świętokrzyski? Poznajcie historię przekąski schyłku PRL, symbolu przetrwania kieleckiej fabryki

Początki tego znanego produktu mogą zadziwić, bowiem w pewnym sensie otworzyły one nowy rozdział w historii 100-letniego zakładu WSP Społem. Snack –...

Wiadomości z regionu2 miesiące temu

Cztery dni darmowych dostaw na zakupy w drogerii internetowej i poprzez aplikację Rossmann PL

Łowcy okazji zacierają ręce. Klientom, którzy zrobią zakupy w drogerii internetowej na www.rossmann.pl lub przez aplikacją Rossmann PL dostarczymy zakupy za darmo. Wystarczy dodać do koszyka...

Wiadomości z Kielc2 miesiące temu

Jak wzmocnić odporność? Podpowiada Mateusz Dróżdż z Powiatowego Centrum Usług Medycznych w Kielcach

Zima to okres, w którym nasza odporność jest szczególnie wystawiona na atak drobnoustrojów. O tym jak zadbać o naszą odporność mówi Mateusz Dróżdż lekarz z Powiatowego Centrum...

Reklama

Z kraju i ze świata

Z kraju i ze świata4 miesiące temu

Protestujący rolnicy nie przepuścili karetki jadącej do chorego! [wideo]

Wtorek upłynął w Polsce pod znakiem rolniczych protestów. W całym kraju odbyło kilkadziesiąt blokad. Manifestujący sprzeciwiali się w ten sposób napływowi produktów rolnych z Ukrainy...

Z kraju i ze świata4 miesiące temu

Będzie obowiązek chipowania psów i kotów? Unia proponuje, trwają konsultacje

Komisja Europejska zdecydowała o nowelizacji unijnych przepisów w sprawie dobrostanu zwierząt. Nowe rozwiązania dotyczą m.in. obowiązku czipowania czworonogów, powstawania baz danych na ich temat...

Z kraju i ze świata4 miesiące temu

Rośnie liczba skazanych za przestępstwa wobec zwierząt. Eksperci: Kary są zbyt łagodne

Rośnie liczba skazanych za przestępstwa wobec zwierząt. Raport organizacji Otwarte Klatki wskazuje jednak, że niemal połowa podobnych spraw kończy się umorzeniem postępowania....

Lifestyle4 miesiące temu

Randka na siłowni? „82 procent Polek by ją doceniło” – wynika z badań

Aż 8 na 10 Polek uważa, że wspólny trening na siłowni lub w klubie fitness jest dobrym pomysłem na walentynkową randkę – wynika ze specjalnej edycji badania...

Z kraju i ze świata4 miesiące temu

Duży wzrost liczby turystów w Małopolsce

Małopolska zanotowała w ostatnie wakacje imponujące wzrosty ruchu turystycznego. Po dwóch problematycznych latach to dla regionu i branży turystycznej dobra wiadomość. Władze województwa podkreślają,...

Przeczytaj też

Lifestyle3 tygodnie temu

Sukienki biznesowe na lato – jak zachować profesjonalizm w upalne dni?

Lato to niezwykle przyjemna pora roku, kiedy temperatura na zewnątrz sięga przyjemnych, wysokich poziomów. Jednak w kontekście stroju do pracy, letnie upały mogą stanowić...

Lifestyle3 tygodnie temu

Największe wydarzenia sportowe tego roku

Czy zastanawiałeś się kiedyś, które wydarzenia sportowe są najważniejsze w tym roku? Jakie emocje towarzyszą kibicom na całym świecie? W tym artykule przyjrzymy się najważniejszym...

Lifestyle3 tygodnie temu

Kluczowe porady dotyczące wdrażania systemu WMS dla branży spożywczej

Dlaczego branża spożywcza potrzebuje systemu WMS?

Lifestyle4 tygodnie temu

Inwestycja w Rynek Pierwotny: Kompletny Przewodnik

W dzisiejszych czasach, inwestowanie w nieruchomości stało się jednym z najpopularniejszych sposobów na pomnażanie kapitału. Jednym z najbardziej atrakcyjnych segmentów tego rynku jest rynek pierwotny,...

Lifestyle4 tygodnie temu

Kiedy zgłosić upadłość firmy?

Czy zastanawiałeś się kiedyś, co zrobić, gdy Twoja firma zaczyna mieć poważne problemy finansowe? Czy istnieje moment, w którym najlepiej jest podjąć decyzję o ogłoszeniu upadłości? W tym...

Dom i ogród4 tygodnie temu

5 zalet teleskopowej myjki do szyb

Czyszczenie okien zawsze było jednym z tych domowych obowiązków, które wielu z nas odkłada na później. Nie tylko ze względu na trudność zadania, ale i ryzyko związane z używaniem drabin...

Dom i ogród4 tygodnie temu

Jaki wpływ na wnętrze mają skórzane kanapy?

Zastanawiasz się, jak skórzane kanapy mogą wpłynąć na wygląd Twojego salonu? Czy warto zainwestować w ten luksusowy mebel? Jakie są zalety i wady posiadania skórzanej kanapy?...

Lifestyle4 tygodnie temu

Wybieramy skup książek!

Sprzedaż książek do skupu może być korzystnym sposobem na zarobienie pieniędzy i jednoczesne uporządkowanie domowej biblioteki. Wybór odpowiedniego skupu książek jest kluczowy, aby...