Wiadomości z Kielc

Nowy Majonez Kielecki robi furorę. Zdobył złoty medal na międzynarodowych targach

Opublikowano

-

Nowa wersja Majonezu Kieleckiego – z papryką chipotle – została nagrodzona podczas XXVI Międzynarodowych Targów Biznes – Żywność – Medycyna. Za produkt WSP „Społem” otrzymała Złoty Medal. Połączenie klasycznego, polskiego majonezu oraz elementów kuchni latynoskiej podbiło
podniebienia jurorów.

Najnowsza wersja Majonezu Kieleckiego z wędzoną papryką znalazła się w trzydziestce nagrodzonych, zdobywając certyfikat, pamiątkowy medal oraz prawo do używania znaku w komunikacji marki.



– Dziękujemy Kapitule Konkursu, przedstawicielom branży oraz władzom regionu za docenienie naszego produktu. Nasz najnowszy majonez z papryką chipotle łączy w sobie doskonałej jakości polski majonez i nieoczywiste smaki rodem z kuchni latynoskiej. Ponadto wyróżnia się na sklepowych półkach ciekawym kolorem oraz charakterystyczną, nowoczesną etykietą. Warto podkreślić też fakt, że wyrób zawiera tylko jajka pochodzące z chowu ściółkowego – mówi Adam Jamróz, prezes zarządu WSP „Społem”.

Majonez Kielecki z papryką chipotle wyróżnia się nutą pikanterii, którą zawdzięcza ognistej papryce chipotle oraz sosowi adobo. Sprawdzi się nie
tylko do dań pszennych, np. tortilli, czy owoców morza, ale także nachosów, hamburgerów, hot-dogów, kanapek oraz wielu innych specjałów.

Czytaj też:

Majonez Kielecki z jajek od kur z chowu ściółkowego. Jak go rozpoznać na półce?

> Sos Kielecki Chrzanowy. Świąteczny specjał już na sklepowych półkach

Popularne artykuły

Exit mobile version