Miejska wigilia dla potrzebujących mieszkańców miasta odbyła się w niedzielę, ostatniego dnia świątecznego jarmarku na kieleckim Rynku. W jej trakcie serwowane były ciepłe posiłki, między innymi barszcz czerwony, wegetariański bigos, pierogi, kapusta z grochem, ciasta i pieczywo.
Sponsorami poczęstunku byli: Restauracja Plejada, Restauracja La Baguette, Restauracja Monopolka/Rockabilly, Restauracja AleBabeczka, Manufaktura Słodyczy, LEMON TREE, Gospodarstwo Sadownicze J. Misch, Wehikuł Smaku, Krucjata Smakiem, Binkowski Dworek. W wydarzeniu tym uczestniczyli przedstawiciele władz Kielc.
Jedną z niedzielnych atrakcji były również warsztaty gotowania zupy rybnej z Maksymilianem Przybylskim – „Max gotuje z natury”. Ponadto mieszkańcy Kielc przez cały weekend mogli oczywiście skorzystać z bogatej oferty wystawców.
W poniedziałek rozpocznie się demontaż stoisk, tak by 31 grudnia odbył się w tym miejscu miejski sylwester. Wielkie koło widokowe będzie natomiast czynne do 13 stycznia.