W ofercie WSP „Społem” pojawił się nowy produkt – Majonez Kielecki z papryką chipotle. Wyróżnia się charakterystyczną, dymną nutą pikanterii, którą zawdzięcza ognistej papryce chipotle oraz sosowi adobo.
Dzięki temu, że łączy w sobie najlepsze cechy klasycznego polskiego majonezu oraz kuchni latynoskiej świetnie sprawdzi się nie tylko do dań pszennych (np. tortilli) czy owoców morza, ale także nachosów, hamburgerów, hot-dogów, kanapek oraz wielu innych specjałów.
– Za sprawą tytułowych papryczek najnowszy członek rodziny „Kieleckich” ma też piękny różowawy kolor. To właśnie dlatego, dania z jego dodatkiem nie tylko zadowolą nawet najbardziej wybredne podniebienia, ale nasycą również wzrok apetycznością przygotowanych z jego wykorzystaniem potraw – zachwala WSP „Społem”.
Wyrób zawiera w sobie jaja z chowu ściółkowego.
Jak informuje WSP „Społem”, zarówno projekt opakowania, jak i stworzenie „ostrej” wersji majonezu jest odpowiedzią na potrzeby i gusta konsumentów młodego pokolenia.
Za Majonez Kielecki z papryką chipotle (190g) zapłacimy ok. 5,29 zł.