Zakupy w Kielcach

McDonald’s otwiera swoje restauracje

Opublikowano

-

Od 18 maja McDonald’s stopniowo otwiera swoje restauracje. Zgodnie z wytycznymi Głównego Inspektoratu Sanitarnego i doświadczeniami marki na innych rynkach, McDonald’s wypracował dodatkowe standardy bezpieczeństwa.



W komunikacie firmy czytamy, że w pierwszej fazie McDonald’s ponownie otworzy dla gości kilkadziesiąt lokali. Do tej pory, dzięki wprowadzeniu dodatkowych procedur, sprzedaż prowadzona była przez linię McDrive, z dostawą do domu, czyli usługę McDelivery oraz na wynos.

Zniesienie części ograniczeń pozwala na ponowne otwarcie sal jadalnych i ogródków restauracji McDonald’s, jednak przy zachowaniu najwyższych standardów higieny i bezpieczeństwa.

Przed wejściem do lokalu, przy kiosku do składania zamówień oraz w toaletach udostępnione zostały płyny do dezynfekcji rąk. Restauracje są wyposażone w specjalne oznaczenia graficzne ułatwiające zachowanie dystansu. Pomiędzy stolikami wewnątrz restauracji oraz w ogródkach jest zachowana bezpieczna odległość. Wszystkie powierzchnie wspólne podlegają częstemu myciu i dezynfekcji.

Ponadto w dalszym ciągu obowiązuje Bezdotykowy Proces Obsługi zamówień. Pracownicy restauracji stosują środki ochrony osobistej, takie jak maseczki i rękawiczki, a stanowiska kasjerskie są zabezpieczone specjalną osłoną z pleksi.

– Podchodzimy do otwarcia restauracji ze spokojem. Jesteśmy w stanie szybko dostosować się do rządowych zaleceń, ponieważ korzystamy z doświadczeń McDonald’s z rynków dotkniętych pandemią przed nami. Już wcześniej wprowadziliśmy w restauracjach dodatkowe rozwiązania zapewniające bezpieczeństwo naszym pracownikom i gościom – informuje Anna Borys-Karwacka, dyrektor ds. relacji korporacyjnych McDonald’s Polska.

 

 

 

Źródło: Informacja prasowa

Popularne artykuły

Exit mobile version